Info

Op deze pagina's vind je wat gegevens over mij en mijn hobby bassen. De instrumenten en versterkers en andere onderdelen die ik gebruik. Ook vind je wat info over de dingen die ik gedaan heb in de loop der jaren. Wegens omstandigheden ben ik op inval- of projektbasis niet meer beschikbaar.

Bio

Omstreeks 1984 ben ik autodidactisch begonnen (na de (onontkoombare) blokfluit- en accordeonlessen, en 12 jaar drumband) met het bespelen van de basgitaar. Na een aantal voorzichtige schreden met wat muzikale vrienden leek een goede basis gelegd. Het naderen van mijn militaire diensttijd heeft mij doen besluiten hierop te wachten alvorens een commitment naar een band te doen. Vele jamsessies o.a. in muziekcafé 't Oude Pothuys in Utrecht en café de Kleine Geer in Houten zorgden ervoor dat ik toch mijn podiumervaringen opdeed. Direct na mijn diensttijd ben ik in mijn eerste bandje gerold. Eigen werk en bluescovers, na het uiteenvallen van deze band ben ik in mijn 2e bandje meer in eigen werk in de rock. Al doende begon het bloed wel dusdanig te kriebelen dat ik na een jaar of 10 toch iets meer wilde spelen en heb toen toen de switch gemaakt naar dance-classics eerst ernaast, maar het spelen werd allengs meer en keuzes moesten gemaakt worden. Omdat ik al die tijd toch ook wel een fanatiek jam-sessie bezoeker was werd ik tussendoor nog wel eens benaderd om hier en daar eens in te vallen of in gelegenheidsformaties plaats te nemen. Op die manier ben ik toch wel met een groot aantal muziekstromingen in contact gekomen. Daarnaast ik prijs mezelf gelukkig dat ik altijd met plezier heb gespeeld.

 

Wikiloops

Hieronder vind je een aantal van mijn bijdrages op de online jam-site wikiloops. De playlist kun je openen en sluiten door in de balk aan de rechterzijde op de 3 streepjes te klikken.